Dio osumnjičenih napustio Crnu Goru kada je otkriven tunel koji vodi do zgrade Višeg suda

Preporučujemo

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić izjavio je da su identifikovana skoro sva lica koja su učestvovala u kopanju tunela do zgrade Višeg suda u Podgorici, ali da je važnije da se otkrije ko su nalogodavci te kriminalne radnje.

Prema njegovim riječima, nema pouzdanih informacija da su sva identifikovana lica napustila Crnu Goru, ali je jedan broj identifikovanih napustio zemlju u noći kada su saznali da se otkrilo za kopanje tunela.

“To je jedan od najvećih udara na institucije sistema. Ali zašto se čudimo što u Crnoj Gori postoje ovakve stvari kada znamo da su na čelu sudstva bili ljudi koji su organizovali kriminalne grupe, kada znamo da unutar Uprave policije imamo dio službenika koji su učestvovali u kriminalnim aktivnostima”, rekao je Adžić za RTCG.

On je istakao da je cijela operacija bila dobro isplanirana, da se sve poklopilo sa izvođenjem građevinskih radova i sa velikim brojem drugih elemenata koji ne mogu biti slučajni.

Crnogorski ministar je dodao i da je saglasan da se ovo kriminalno djelo prekvalifikuje te da se mogu pronaći element napada na ustavno uređenje i nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...